We boost your best … YOU lead the way!


Leadway Compass - November, 2012

 

Алекс Цонев

Извади си поука и продължи нататък

Последната ми среща с Александър Цонев - или Алекс, както всички го наричат - бе в началото на 2011 г. През цялата 2009 г. се виждахме нееднократно при провеждането на наша програма за развитие на лидерски и мениджърски умения в Аксуей България, където той бе мениджър. Точно в уречения час Алекс влезе в стаята и крепко си стиснахме ръце. Не скрих изненадата си от променения му външен вид. Пред мен стоеше един мъж на Христова възраст, със здраво телосложение... (повече)

 

Каква промяна е възможна?

Иван е изпълнителен директор, назначен да направи стратегически промени. Необходима е цялостна промяна не само в стратегията на организацията, но и в способността на човешкия капитал да я внедри. Естествено, първото нещо, което мениджърът по човешки ресурси му препоръча е обучение за управление на промяната. Ключовите мениджъри чинно минаха през обучението, което ги въведе през това какво е промяна, какви са емоционалните фази... (повече)

 

Каква промяна е възможна

 

Бъдещи тенденции в развитие на лидерството

 

Бъдещи тенденции в развитие на лидерството

В проучване на IBM през 2010 година на 1500 изпълнителни директори изпъква най-значимото предизвикателство пред съвременния мениджмънт – нарастващата сложност и обърканост на заобикалящата среда и липсата на достатъчно добра екипировка за справяне с това предизвикателство. Защо? Защото постъпващите данни от информационните системи са неточни, непълни, а взаимодействията между елементите в системата са нелинейни... (повече)

 

Камъчето или кибрита

Имало едно време една мъдра царица, която управлявала една китна страна. Тази страна била заплашена от набезите на едни мистериозни хора, идващи от запад и за които се разнасяли разни мълви. Страх будели тези пришълци, но пристигали и новини за мощните им производствени методи за оръжия, добитък, дрехи и строителство. Царицата била заинтригувана и призовала на Велик болярски съвет онези, които разказвали и вдъхновяващи, и ужасяващи...  (повече)

 

Камъчето или кибрита

     

Коучинг и тренинг за върхови постижения

 

Предишни издания на бюлетина:

октомври, 2012

септември, 2012

август, 2012

юли, 2012

юни, 2012

май, 2012

април, 2012

март, 2012

февруари, 2012

януари, 2012

декември, 2011

ноември, 2011


www.leadway.org *** info@leadway.org *** Tel: +359 2 9313165 *** Cell: +359 2 896 628163