We boost your best YOU lead the way!


 

Няма по-добро красноречие от истината

Крехката и ранима на пръв поглед Дани Шуманова е истински боец дисциплинирана и методична, принципна и неустрашима, готова да се бори до последния си дъх за каузата, в която истински вярва. Лъчезарна и одухотворена. Пряма и открита. Лидер със и без титла.

В това издание на нашия месечен бюлетин Дани сподели с нас макар и малка част от своя път към лидерството. С вдъхновение попивах опита на Дани. Осъзнавах, че човек може да разбуди лидера в себе си, да се завърти във виртуознен пирует... (повече)

 

Защо да развиваме лидера в служителите

Съвсем ясно виждах скептицизма в очите на някои топ мениджъри доскоро. Що за приумица е това да развиваш лидери?! Първо, лидерите се раждат, и второ лидерът вече е наличен и е начело на организацията. Всъщност други лидери направо не са желани. Най-добре е, ако може бързо да си стегнат багажа и доброволно или принудително да търсят ново поле за изява на лидерството си. Защото тук мястото вече е заето и лидерите са налични. Естествено, развитието на лидерството на всички нива като концепция може би е новост предимно за българските компании. (повече)

 

 

 

Малките неща са от значение

Дори човек да изчете всички книги, посветени на Индия, пак няма да успее да се подготви за тази необичайна среща. Хората неслучайно казват, че теория без практика трудно се усвоява. Когато се сблъскаме очи в очи с всичко онова, за което са ни разказвали, нещата вече са съвсем различни. Дори човек да мисли, че е подготвен за това, което предстои, Индия ежедневно ще изненадва с нещо ново.

И така, една млада българка Райна се оказа в далечната, необичайна страна. Тя  не се стресна толкова от мръсотията, нищетата, ....   (повече)

 

Пътят на един млад лидер

Симона е само на 26 години. Доста сериозна за годините си. Понякога изглежда, че влиза в собствен свят, който отговаря на нейните високи стандарти. Самодисциплината й за усвояване на нови знания е пословична. Човек лесно може да се потисне и обезкуражи, когато усети дълбочината и широтата на познанията й. Неутолимата й жажда да учи нови неща я отведе в изследване на екзотични езици като хинди и бенгали и то не къде е да е, а в меката на себеосъзнаването и живота, такъв, какъвто го чувстваме отвътре ... (повече)

 

Вижте блога на младия лидер

Предишни издания на бюлетина:

януари, 2012

декември, 2011

ноември, 2011


www.leadway.org *** info@leadway.org *** Tel: +359 2 9313165 *** Cell: +359 2 896 628163