We boost your best … YOU lead the way!


Leadway Compass - December, 2012

 

Валентин Ганев

Ако престанем да бъдем по-добри, ще престанем да бъдем и добри

На фокус: Познавам Валентин Ганев от 2010 година, малко след като стана Изпълнителен директор на завода за керамика „Идеал Стандарт“. През цялото време на работата ни с него и екипа му ме впечатляваше невероятната вяра и търпение, с което превеждаше хората си през дълбока организационна промяна. Желанието му да вникне във всеки човек поотделно, да разбере неговата вселена и да го докосне по невидим начин, така че... (повече)

 

Силните екипи се изграждат от зрели личности

Представете си група хора, всеки от които е лидер на функционална област, но попада в екип, който трябва да ръководи. Хората в екипа не са му директно подчинени, което означава че няма формалната власт да наложи мнението си, дори когато е силно убеден, че е прав. Представата за решителен лидер, който владее и контролира ситуацията по познатия досега начин, изведнъж се оказва пречка пред ефективното лидерство. Докато... (повече)

 

Силни екипи от зрели личности

 

Как да научим умните хора да се учат

 

Как да научим умните хора да се учат?

Повечето компании не само срещат огромни трудности, когато трябва да се справят с дилемата на обучението; те не са наясно, че то е необходимо. Причината е: не разбират какво е обучение и как да се научат да го прилагат. Като резултат в своите усилия да се превърнат в обучаваща се организация, те правят две грешки.
Първо, мнозина дефинират умението да се учат твърде тясно, затова се фокусират върху идентифициране и поправяне на грешките в отношенията с външната среда.
(повече)

 

Притча за въплъщаването

Събрали се Души на съвещание преди въплъщението си на Земята. И Бог попитал една от тях:
- Защо искаш да се въплътиш?
- Искам да се науча да прощавам.
- На кого се каниш да прощаваш? Погледни душите какви са чистички, светли, любящи. Те толкова те обичат, че не могат да направят нищо такова, заради което да се налага да им прощаваш.
Натъжила се Душата, но повторила... 
(повече)

 

     

Коучинг и тренинг за върхови постижения

 

Предишни издания на бюлетина:

ноември, 2012

октомври, 2012

септември, 2012

август, 2012

юли, 2012

юни, 2012

май, 2012

април, 2012

март, 2012

февруари, 2012

януари, 2012

декември, 2011

ноември, 2011


www.leadway.org *** info@leadway.org *** Tel: +359 2 9313165 *** Cell: +359 2 896 628163