We boost your best … YOU lead the way!


Leadway Compass - March, 2013

 

Милена Богданова

Няма начин да няма начин

Милена е един от директорите по Човешки ресурси, които са си отвоювали мястото на истински бизнес партньори и лидери на промяната. Когато виждаш, че думите, които често звучат на конференции по ЧР, се прилагат на дело тук в България и си свидетел на трансформационни промени, се чувстваш вдъхновен. Точно такива промени в хората и организацията наблюдавахме в продължение на трите години, откакто познаваме Милена и нейния екип. (повече)

 

Коучинг или поредното лидерско хапче

Като акредитиран коуч от Международната коуч федерация (ICF) би трябвало активно да пропагандирам коучинга, защото това би ми донесло повече лична изгода – ще мога да се продавам на повече потенциални клиенти и в краткосрочен план да печеля повече.

Вярвам ли в коучинга? Естествено, че щом съм избрала да измина целия път по обучение, коучинг и акредитация от ICF, съм убедена, че коучингът има потенциал. (повече)

 

Коучинг

 

Джим Колинс

 

Лидерство от пето ниво

В 1971 г. един на пръв поглед най-обикновен човек на име Даруин Е. Смит става главен изпълнителен директор на Kimberly-Clark - западаща стара компания за производство на хартия, чиито акции спадат с 36% под нивото на фондовата борса през предишните двадесет години. Смит, сдържаният и с деликатни маниери юрисконсулт на компанията, не е съвсем сигурен, че това решение на борда на директорите е правилно - и това негово чувство става още по-силно, когато един от тях... (повече)

 

Притча за Любовта, Богатството и Успеха

Веднъж една жена като излизала от дома си видяла трима старци с дълги бели бради, които седели пред входа на къщата. Тя не ги познавала, но им рекла:
- Не ви познавам, но изглеждате много гладни. Заповядайте у дома и ще ви сервирам нещо за ядене.
- А децата в къщи ли са? – попитали я старците.
-  Не, излязоха – отвърнала им жената.
-  Тогава ние не искаме да влезем... 
(повече)

 

     

Коучинг и тренинг за върхови постижения

 

Предишни издания на бюлетина:

декември, 2012

ноември, 2012

октомври, 2012

септември, 2012

август, 2012

юли, 2012

юни, 2012

май, 2012

април, 2012

март, 2012

февруари, 2012

януари, 2012

декември, 2011

ноември, 2011


www.leadway.org *** info@leadway.org *** Tel: +359 2 9313165 *** Cell: +359 2 896 628163