Бодлите на розата

Тъй като имаме привилегията да вършим нещо, в което дълбоко вярваме, което съответства на нашите таланти и което пали страстта ни, затова провал не може да съществува! Провалът е другото име на успеха. Всеки, тръгнал по пътя към личното си величие и към своята мечта, се сблъсква с каменни стени, подозрения, скептицизъм от средата. Това може да уплаши и обезсърчи много, освен онези, който знаят Закона за сеитбата и жътвата.

Ако действително работиш това, което ти носи радост, правиш го с удоволствие и наистина си станал майстор в това, което правиш, успехът и признанието може да закъснеят, но те са неизбежни. И тъкмо защото са неизбежни, важно е да си давате кураж, да се поздравявате за малките победи по пътя, да утвърждавате и подкрепяте хората от екипа си, хората около себе си. Няма провали, има изпитания, има уроци. Тестове, които имат за цел да ни проверят доколко наистина сме сериозни и няма да се откажем, а също и да ни коригират в поетия курс, ако сме се отклонили от него.

Бодлите на Розата я правят още по-желана и по-привлекателна, защото я пазят от посегателствата на тези, които не са достойни за нея. Постигат я само онези, които постоянстват в целите си и в мечтата си.