За хора на кръстопът, които искат да трансформират живота си 
и да постигнат свободата да бъдат себе си. 

Никой не ни учи да бъдем себе си

Никой не ни насърчава да поставяме себе си на първо място. Никой не ни казва, че работата може да бъде радост, а не тегоба. Никой не ни поощрява да бъдем създател, а не подражател. 

Докато следваш матричните избори за живот и кариера при липса на ясна посока и цел в синхрон с мисията на твоята личност, на около 30-40 години стигаш до криза, прегаряне, влошени отношения, депресия, хронични заболявания.

Докога ще отлагаш да тръгнеш по пътя към себе си?

Не е нужно да загубиш здравето си, ценни за теб хора и възможности, за да успееш там, където сърцето ти ликува, а разумът доволно потрива ръцеНе е ваша вината, че не знаете, че има и друг начин да живеете. 

Матрицата има нужда от инертни поданици, не от свободни хора. Ето защо е много вероятно да не вярвате, че е възможно да промените съдбата си и да сътворите живота си по своя визия. Врагът в крайна сметка сме самите ние, както и спасителят в ръжта.

Поеми по пътя към Себе си

Кога, ако не сега?

Защото заслужаваш да бъдеш себе си, а не чуждо копие.
Защото си уникален и никой друг няма да се погрижи за теб по-добре от теб самия. Защото е крайно време да осъзнаеш, че от теб почти ВСИЧКО зависи.

Ти си капитанът на своя кораб.

Бъди режисьор и главен актьор
в собствената си пиеса!

Тази книга е за вас:

мореплаватели, които желаете да поемете кормилото на живота си;

амбициозни състезатели, които се стремите към успех не на чужда, а на своята писта;

успешни хора, които не се чувствате щастливи и не виждате смисъл в това, което правите в момента;

търсачи, които искате непрекъснатото да се усъвършенствате;

Когато ученикът е готов, учителят се появява.

„Развий лидера в себе си“ е цялостна методология за себеразвитие с художествени похвати. Книгата не е типичната селф-хелп литература, а романизирана версия на коучинг процес за себеосъзнаване и себеизграждане посредством

7-стъпкова стратегия за личностно и лидерско развитие

1. Слушай и учи
Да познаваш себе си е началото на мъдростта.
2. Визуализирай
„Визия без действие е мечта. Действие без визия е кошмар.“ - японска поговорка
3. Приобщи
Идва момент, в който различията трябва да се синхронизират, за да се постигне единодействие. Ако успеем да хванем ритъма на движението, самият ритъм ще ни води, а усетът ще ни даде сигнал каква стъпка да направим.
4. Развий
„В момента, в който спирате да учите нови неща, започвате да умирате.” – А. Айнщайн.
5. Дай пример
Ние пишем личната си легенда, когато правим избор, в пълно съзнание. Това е примерът, който даваме на хората.
6. Отличи
Мъдрост е да прецениш кога да поливаш нечий растеж и кога да спреш да наливаш и да оставиш грижата на други градинари.
7. Обери плодовете
Колкото по-дръзко сте мечтали, колкото повече препятствия сте преодолели, толкова по-вкусни и ароматни са плодовете от реколтата.
Previous slide
Next slide

Какво ще постигнеш след като прочетеш книгата и работиш по нея?

 1. Ще намериш скритото в теб съкровище от таланти, вдъхновение и страст.
 2. Ще пренаредиш живота си около своите Три Кръга на Съвършенство.
 3. Ще обикнеш себе си и ще трансформираш връзките си.
 4. Ще заживееш по-щастливо без страхове и стрес, дори и светът наоколо да се разпада.
 5. Ще си открил онзи устойчив на всякакви бури и катаклизми Център в себе си.
 1. Ще създадеш работата на мечтите си.
 2. Ще превърнеш хобито си в професия или бизнес.
 3. Ще се радваш на върхови постижения в здравето, физическата форма, работата и взаимоотношенията.
 4. Ще привличаш правилните за теб възможности и подкрепа.
 5. Ще успяваш в начинанията си с радост и лекота.

Подари си магична 2024 г.

Направи безценен подарък на близки хора.

 • Книга „Развий лидера в себе си“

  Стойност - 36 лв.

 • 90 мин. видео „Открий талантите си“

  Стойност - 69 лв.

 • Въпросник за откриване и описание на твоите 5 топ таланта

  Стойност - 30 лв.

 • 30 мин. Медитация „Открий автентичния си Аз“

  Стойност - 30 лв.

Обща стойност - 165 лв.

Специално предложение - 55 лв.

В случай, че не останете доволни от продукта, можете да го върнете обратно в 30-дневен срок след получаването, а ние ще ви върнем парите, които сте платили

Данни за поръчка

Поръчката се изпълнява в рамките на 1 до 5 работни дни

  Изберете опция

  Метод на плащане

  Аз съм Веслава. Работата ми е хоби и вдъхновение. Да развивам лидера в себе си е централна тема в целия ми живот, а да развивам и обучавам другите е удоволствие и призвание. Била съм учител по английски на деца и възрастни, преподавател в езикова гимназия, координатор на международни проекти за развитие на предприемачеството, мениджър и лидер по продажби в големи международни компании, предприемач, консултант, личен треньор, обучител, коуч, катализатор за личностни трансформации, вдъхновител за върхови постижения, пътешественик, експериментатор, създател на три пет-модулни програми „Лидерство за върхови постижения“, „Ефективният мениджър“ и „Коучинг за върхови постижения“, виртуални групи по интереси в областта на себеосъзнаването, любител на природата, чуждите култури, художествената литература и бизнес лидерството. Открих начин как да бъда всичко това в едно и създадох система за личностно и лидерско развитие, написах и книга „Развий лидера в себе си“ докато помагам в партньорство с Огнян Попов на амбициозни хора да развиват лидерството си. Сертифицирана съм за коуч от Couch U, рожба на създателя на ICF, Томас Ленърд и от ОКА за инструмента MBTI. Създател съм на модела за автентично лидерство LeadWay.

  Отзиви и рецензии от читатели

  Познавам Веслава Попова и Огнян Попов от далечната 2010 г. Провеждаха Обучение за обучители в компанията, в която работих тогава. Когато разбрах, че Веслава е написала книга, побързах да си я закупя. Започнах да чета, но някак не ми спореше. Бях изморена от работа, срещи, неудовлетвореност - burnout.
  През септември 2022 г., напуснах работа. Месеци наред се лутах – ту бях щастлива, ту нещастна, ту обидена, разочарована, доволна… Съвсем спонтанно посегнах към книгата на Веслава Попова „Развий лидера в себе си“. Прочетох я буквално за един ден, на един дъх, исках да разбера какво ще стане по нататък с Мартин, с Вики, …. Откривах себе си в героите, техните мисли, съмнения, успехи и поражения. И аз като един от тях намерих в забравена книга листче със записаните по точки приоритети. И аз уж бях изпълнила всички точки, а не бях щастлива… Започнах да си записвам моите отговори на зададените казуси в книгата. И стъпка по стъпка, ден след ден, започнах да проглеждам. Да се усмихвам.
  Днес няколко месеца след като прочетох книгата съм Търговски Директор в компания. Усмихвам се, работя спокойно, радвам се на семейството ми.
  Бих препоръчала – направете си този експеримент: прочетете книгата, отговорете за себе си на въпросите, може би ще бъдете изненадани колко ще научите за себе си за по-малко от ден.
  Благодаря ти Веслава. За всичко, което ми помогна да постигна, от тогава далечната 2010 г., в която пак бях нерешителна и объркана, та до днес.
  Петя Терзиева
  Търговски директор
  Докато пиша тези редове, се наслаждавам на своите преживени петдесет и няколко години. Възраст, в която сме се освободили от голяма част от страстите на младостта, постигнали сме някогашните си мечти и гледаме на живота от друг ъгъл. Затова и започнах да чета книгата по-скоро от професионално любопитство. Но тя ме грабна още от първите страници по един неподозиран за мен начин, карайки ме да възкликна вътрешно: „Защо не попаднах на тази книга преди двайсетина години?“ Може би тогава щях да си спестя част от лутанията и да съм по-категорична в личните и в професионалните си избори. Може би всичко щеше да се получи още по-лесно и по-безболезнено. Книгата е написана увлекателно, с реални примери от живота, в някои от които малко или много можем да припознаем себе си. Тя задава въпроси, на които можем да се постараем да си отговорим, ако сме добронамерени и честни към себе си. И не дава шаблонни решения, така че в крайна сметка всеки може да направи собствения си избор, според собствените си вярвания и стремежи.
  Вярвам, че всичко, което се случва в живота ни – независимо дали го възприемаме първоначално като добро или лошо, има своя дълбок смисъл и роля в развитието ни. И ние трябва да сме с постоянно отворено съзнание, за да забелязваме скритите знаци на съдбата и да ги разчитаме правилно през призмата на собствения си, не натрапен от околната среда, мироглед.
  Тази книга може да ни послужи като пътеводител към отваряне на разума и сърцето ни, които да покажат Пътя ни, базиран на нашите вродени таланти и нужди, така че да намерим смисъла от своето съществувание. Този смисъл, който не е концентриран само върху собственото ни его, а се разглежда много по-всеобхватно.
  Книгата може да ни накара да се замислим не само за потенциалните ни области за успешна изява, но и за стимулиращата и подкрепяща среда, която да открием или създадем за себе си.
  В дългия си опит в работата с хора съм се убедила, че няма лоши или неталантливи хора – има хора, които са поставени в неподходяща за тях среда. Затова може да сме успешни на едно място, а да се провалим на друго, и обратното.
  Има още нещо, за което често разсъждавам напоследък. А именно, че за да получиш смислена помощ, която да има отчетлив ефект върху теб, трябва да я искаш искрено и да си готов да я получиш. В тази връзка е възможно много читатели да не открият нищо за себе си в книгата и да отрекат нейните ползи. Вероятно те не са на етапа, в който имат нужда от подкрепа, и в това няма нищо нередно.
  По-важното е наистина да бъдем «режисьор и главен актьор в собствената си пиеса».
  Сирма Донева
  Partnering Bulgarian business in people management
  В книгата се разглеждат реални случаи, в които героите с техните предсъзнателни и подсъзнателни страхове навлизат в корпоративния свят. Там те се сблъскват не със собствените си умения на пробивност, усърдие и знания, а с взаимоотношения/интеракции. Така героите неусетно попадат в капана на Вътрешния си конфликт, очакващи да бъдат забелязани, издигнати, харесвани. Уви! Точно там им се срива потенциала, тъй като актуалните способности в техния психосоциален смисъл, често се вземат предвид само повърхностно.
  В героите от книгата се отчитат проблеми като: Постижения – Обич; Справедливост – Любов; Доверие – Доверителност и др. Това срива вътрешният им свят и след дълго лутане, започват да търсят себе си, чрез опознаване. Всяка глава от книгата е ориентирана към практическа постановка, към която има въпроси, които са построени, като стълбица, по която изкачвайки се, човек би преоткрил нещо за себе си. Най-вече би прозрял собствения си ресурс, който носи, но е бил замаскиран/закърнял под маската на успеха.
  В тъмнината се губи информацията, за да я осветиш и да видиш, какво е заложено в теб, ти трябва ключ. Книгата „Развий лидера в себе си”, предоставя този ключ. Написана е с разбиране, достъпно и в същото време дълбинно за обогатяване и осветяване на вътрешният ни свят.
  С една дума ни извежда от добре позната заучена безпомощност и развива лидера вътре в нас.
  Тъмнината съхранява информацията, Светлината я разпръсква! Тази книга би осветила, задържаната и неизползвана от нас информация.
  Боряна Асенова
  Специалист по „Клинична психология“/ Психотерапевт
  Мотивацията е изкуство.
  Чел съм немалко книги и статии по мотивация и self help литература. Всички те имат няколко цели – да ви мотивират да се моитивирате и да ви предоставят система/стратегия, с която да продължите да го правите. Но това не е достатъчно, не е достатъчно. Еднократното прочитане на няколко книги не ще ви вдъхнови истински да станете промяната, от която имате нужда. Мотивацията е особено изкуство, тя е пътят, който извървява ума ни, чрез определена поредица от мисли, които пораждат чувства и емоции, които в края му, задвижват машината на волята, която оттук насете е нужно да работи като perpetuum mobile, което да не се захранва повече от външни стимули, или да се налага съвсем малко подбутване, за да не ръждясва емоционалната природа на нашата визия – обетованата земя на нашата цел.
  Мотивацията е наука също така. И ако се задълбочим в нея, ще трябва честно да признаем, че в повечето случаи не знаем нищо за нея, освен корифеите на мотивационната психология и треньорите по успех и лидерство. Истинските са малко. Някои са световно известни, други са световно неизвестни, ала все така добри. За третия вид няма да ви говоря.
  Веслава е от малцината, които са същински и брилянтни в умението да бъдат лидери, мотиватори и треньори по успех.
  Когато разбрах, че тя издава „Развий лидера в себе си“, аз вече знаех, че ще си поръчам тази книга и то с автограф. Още преди да я зачета, познавах Веслава като интелигентен, вдъхновен и отдаден на светския, но и душевния просперитет човек. Но каква радостна изненада ме озари, когато четейки, започнах да разбирам, че тя е не само умеещ да върши просветителската си рабтоа учител и лидер, но и много добър и топъл писател.
  Начинът, по който с увлекателно и леко перо заинтригува читателя и го прави съпричастен към идеите си; топлосърдечността, с която обръща внимание и ги назовава точно, но и милостиво, грешките и затрудненията, пред които се изправят героите; посланията, с които цери душата на читателя и успява да върне надеждата .... всичко това е безценно.
  И разбира се, не на последно място е системата и стратегията, която изгражда. За да може да стигнете от точка А до точка Б, особено ако ще ходите и до точка Я, ще ви е нужнда стратегия, набор от тактики, разузнаване на терена и други любопитни инструменти в един голям инструментариум, който да ви позволи умело да извървите пътя си и да достигнете до крайната цел. Ако разбира се има само една крайна цел.
  В това отношение Веслава дава най-ценното разбиране – психологиеския метод да анализирате себе си, да се гмурнете дълбоко във вашите страхове, надежди, желания и фундаменталния въпрос – Кой съм Аз? – да го зададете, дори повече от един път, за да бъдете винаги в крак със себе си. С вашия истински аз, а не онова разглезено нещо, което си имаме всички и наричаме простовато и профанно вече „его“.
  Книгата на Веслава Попова е един път към себе си, една пътека към вътрешния и външния успех, но не успех спрямо чуждите желания и заучени житейски цели, а истински и жив. Следвайки този път душата цъфти, а усилията дават плодове, както невидимите, духовните, така и видимите в материалния ни и социален живот.
  Книгата не е само за предприемачи, бизнесмени, начеващи инвеститори или мениджъри на екипи, тя е и за всеки друг човек, който иска да открие кой е, какво желае от света и от себе си и иска да го направи по качествен и щастлив начин.
  И така, мотивацията е наука, един вид know how, но е и още повече изкуство и призвание.
  Нека светлината на тази книга и мъдростта от нея ви осенят и ви посветят на вашия щастлив и успешен живот.
  Кирил Цветков
  Преподавател по философия и ИТ
  Препоръчвам „Развий ЛИДЕРА в себе си“ на Веслава Попова на всички любопитни, търсещи и взискателни към себе си и околния свят хора. Това не е просто поредната книга за себепознание, личностно и професионално развитие. Тя е жива система и смислен пътеводител за сериозен поглед в огледалото, намиране и разбиране на собственото „АЗ“, и осмисляне на нашия живот.
  В книгата си Веслава Попова представя многопластови истории на истински хора – включително и нейни – за мечти, предизвикателства, победи, страхове и ценности. Чрез тях, Веслава неизменно провокира със силни въроси за размисъл и приканва читателя към изграждане на следващи стъпки и действие.
  За да може да управляваме другите е важно първо да познаваме и да управляваме себе си. „Развий ЛИДЕРА в себе си“ е ценен помощник в лидерското ни пътешествие и нашата емоционална интелигентност на самоосъзнатост, самодисциплина и съпричастност.
  Владимир Борачев
  Автор на „Пътешествие за лидери“ – практичен наръчник за управление на хора, себепознание и лидерско развитие
  „Развий лидера в себе си“ е пътеводител за личностното и лидерско развитие.
  Книгата е написана по интересен и увлекателен начин, ползващ художествени похвати, които те превеждат през редовете на един дъх. Макар и увлекателен, сюжетът ни пренася в историите на истински хора, в образите на които всеки може да се припознае.
  Авторката умело провокира всеки един от нас да достигне до най-дълбоките кътчета на себепознанието. Да погледне открито към своите страхове, цели, желания, чувства. Като един будител авторката насърчава към това да не се страхуваме да се борим за постигането на нашите най-съкровени мечти. Всеки може да бъде победител в своята битка, ако успее да открие и развие своите най-силни умения.
  Това е книга, която не се прочита само веднъж. От нея може да черпиш вдъхновение в различни периоди на твоето развитие. Това е един алманах за лидерство.
  Весела Карачорова
  Директор Бизнес Развитие
  „Развий лидера в себе си“. Заглавието събуди любопитството ми с оригиналното си звучене. Разгърнах книгата с определени очаквания, но се оказа че това четиво ми поднесе изненада...! За разлика от други книги с подобна тематика за кариерно развитие, често сухи, аз открих една интригуваща история, поднесена увлекателно, така че сякаш неусетно се потопих в сюжета.
  Авторката с лекота разгръща и развива личностните характеристики на персонажите, които са интересни и разнообразни.
  Творбата тласка към самоанализ, размисъл, задълбоченост и дава вдъхновяващ импулс. Най-доброто качество на книгата е, че е насочена не към определена група читатели, а е подходяща за всеки - всеки търсещ своето по-добро Аз.
  Анна Петрова
  Да станеш лидер не е толкова лесно. И съвсем не е това, с което се раждаме или се предава по наследство. Това е, за което се учи и работи цял живот! И всичко това се нарича личностно развитие.
  Хубаво е да се научим да владеем себе си и да управляваме живота си. Хубаво е, че има хора, които са го постигнали. И то българи, при това в България! А още по-хубаво е, че споделят с останалите своите опитности и знания. В книга.(и не само). Написана по интересен начин. Като художествен роман. Но чрез нея можеш да надникнеш по-навътре в себе си или по-надалеко отвън, и да разбереш, че и ти можеш. „Развий лидера в себе си“ е заглавието на книгата. Веслава Попова е нейният автор. Останалото зависи от нас!
  Силвия Динова