Непрестанно обновявай

Рутината е път към ефективност, но пътека към посредственост. Постоянното обновление е резултат от непрекъснатото учене. Ако всеки ден добавяте по нещо ново, всеки ден трябва да изхвърляте по нещо. Самият живот е непрекъсната промяна. Някои промени са циклични и предвидими като смяната на сезоните или смяната на настроенията, а други са фундаментални.

Веднъж стигнали до своята сърцевина означава, че сме се синхронизирали с ритъма на Вселената. Ние като нейни фрактали, се разширяваме и свиваме според нейните вдишвания и издишвания. С лекота се освобождаваме от старото и непотребното и с радост прегръщаме новото.

Хората наоколо ще се удивляват на майсторството ни на сърфист по вълните на промяната. Ние вече владеем себе си. На нас може да ни се има доверие да бъдем и водачи на промяната. Можем да бъдем лидер без титла, а защо не и лидер на екип?

Светът днес има огромна нужда от автентични водачи. Лидерите на бъдещето са тези, които ще създадат системите, в които всеки, който бъде себе си и развие своята най-добра версия, ще бъде поощряван и възнаграждаван вместо порицаван и наказван.