Обери и обновявай

Урожаят

Сладки са плодовете на успеха след подобно мащабно начинание. Героят от вътрешните битки със себе си пробива инертния външен свят и го притегля към себе си.

Запомнете! Външното е отражение на вътрешното. Ако външните резултати са колебливи и непостоянни, то те отразяват това, което се е случвало в главата и сърцето ви. Изобилието от сочни плодове означава, че забавянето е имало ефект на снежна топка и си е струвало усилията. Голямата наградата е реализацията на визията в действителност и постигането на целите. Колкото по-дръзко сте мечтали, колкото повече препятствия сте преодолели, толкова по-вкусни и ароматни са плодовете от реколтата.

Насладете се. Празнувайте. Радвайте се.

И на забравяйте, че да почиваш дълго върху лаврите си е път обратно към низините. Поддръжката на успеха е толкова важна, колкото и пътят към върха.

Непрестанно обновявай

Рутината е път към ефективност, но пътека към посредственост. Постоянното обновление е резултат от непрекъснатото учене. Ако всеки ден добавяте по нещо ново, всеки ден трябва да изхвърляте по нещо. Самият живот е непрекъсната промяна. Някои промени са циклични и предвидими като смяната на сезоните или смяната на настроенията, а други са фундаментални.

Веднъж стигнали до своята сърцевина означава, че сме се синхронизирали с ритъма на Вселената. Ние като нейни фрактали, се разширяваме и свиваме според нейните вдишвания и издишвания. С лекота се освобождаваме от старото и непотребното и с радост прегръщаме новото.

Хората наоколо ще се удивляват на майсторството ни на сърфист по вълните на промяната. Ние вече владеем себе си. На нас може да ни се има доверие да бъдем и водачи на промяната. Можем да бъдем лидер без титла, а защо не и лидер на екип?

Светът днес има огромна нужда от автентични водачи. Лидерите на бъдещето са тези, които ще създадат системите, в които всеки, който бъде себе си и развие своята най-добра версия, ще бъде поощряван и възнаграждаван вместо порицаван и наказван.

Катализирай растежа

Лидерството без титла е достъпно за всеки. Човек може да бъде водач без да е необходимо да му бъде дадена специална длъжност. Понякога ние попадаме под въздействието на хора, които ни изумяват с майсторството си, с необикновената си енергия, с харизмата си, с примера, който дават. Ние ги следваме доброволно, четем посланията им, следим делата им, искаме да открием тайната на успеха им. Днес ги наричат инфлуенсъри.

Колкото повече изучаваме успешните личности с титли или без титли, толкова повече откриваме сходствата между тях. Разликата между лансираните от медиите лица и автентичните водачи е в онези, които ги следват. Посредствените следват измислени герои, подражават им, копират ги до гротесково уподобяване. Автентичността не може да се копира и на нея не може да се подражава. По това може да я познаете. Ако правите точно това, което прави някой ваш идол, почти сигурно е, че няма да успеете.

Открийте гения в себе си. Катализирайте другите да направят същото. Светът, който градим заедно е свят, където всеки е себе си. Семето, което сме, ще израсне в цвят с неповторим аромат. А заедно всички сме красива цветна градина.